Інтернет магазин Блог Статті Історія виникнення футболки.

Історія виникнення футболки.

Жовтень 31, 2014 13:06   Відгуки (0) | Додати відгук   Переглядів (805)  

 

Уявити, що сто років назад футболки не носили взагалі – дуже важко, погодьтеся. Адже сьогодні гардероб сучасної людини неможливий без цієї зручної речі. Кожна людина має, як мінімум, дві футболки й недивно – вони зручні, універсальні. Тож як футболка із спідньої білизни перетворилась на найдемократичніший елемент одягу?

Ця історія бере початок аж у дев’ятнадцятому столітті. Тоді представники американської піхоти розділили спідню військову білизну на дві частини –  сорочку та рейтузи. З того часу футболка (без ґудзиків) стала поширюватись серед представників таких професій як шахтарі, докери, вона практична й зручна, захищає від попелу та пилу. Футболка у такому вигляді, в якому ми звикли її бачити, стала популярною завдяки неперевершеному Марлону Брандо та його ролі у славнозвісному фільмі Трамвай «Бажання». 1951 рік. На екрани виходить стрічка із дуже популярним актором. І він з’являється у футболці з коротким рукавом. Одразу після цього вже важко було знайти модника, який не мав би у своєму гардеробі футболку.

Але на цьому історія розвитку не завершується. Вже у шістдесятих роках з’являються футболки з принтами. Купити футболки з написами – означало не тільки слідкувати за трендами, але, насамперед, стало можливістю відкрито й чітко окреслювати свою погляди з приводу актуальних проблем того часу. Вже в наступному десятиріччі бачимо, що футболка – це основний атрибут розповсюдження й популяризації музичних колективів. Якщо ти є прихильником рок-гурту, наприклад, ти маєш мати не тільки усю дискографію виконавця, але й мати чудову футболку, яку обов’язково потрібно вдягати на концерт.

З предмету масової культури футболка непомітно перетворюється на елемент, що виділяє з натовпу її власника. І якщо для одних оригінальність досягається актуальними написами, для інших на першому місці – оригінальний принт. Як бачимо, футболка пройшла неймовірний шлях «крізь терни до зірок», виникає вона як спідня білизна для певної групи людей, а набуває шаленого розповсюдження не тільки по усьому континенту, але й в усьому світі.

Кожен із нас сьогодні знає напевне: універсальність цієї практичної речі важко перевершити іншим виробам. Дитина чи студент, бізнесмен чи політик, незалежно від статі чи віку – футболка є у гардеробі кожного. Футболку можна вдягати будь-куди, на прогулянку чи на ділову зустріч, для занять спортом чи просто похід у супермаркет – вона завжди буде під рукою. Ви можете зробити цю річ унікальною і замовити футболку з принтом у нашому інтернет-магазині Модна Майка. Стиль, якість, практичність, доступність – все це чекає на вас в нашому магазині.

 

 

 

Немає відгуків

Додати відгук
* - поля, обов'язкові для заповнення
*:
:
*:
*:
Введіть код на картинці
   

Сподобався наш магазин? Розкажи друзям

© 2010-2024 Модна Майка. Всі права захищено.