Інтернет магазин Блог Статті Усе, що потрібно знати про кепку та її різновиди.

Усе, що потрібно знати про кепку та її різновиди.

Жовтень 31, 2014 13:07   Відгуки (0) | Додати відгук   Переглядів (1191)  

 

Головні убори у сучасному розумінні, із козирками, з’являються у дев’ятнадцятому столітті в британській армії. Щодо назви, співзвучному кепці – кепі – виникла у 1830 році. Тоді вона була частиною французьких військовослужбовців. Через тридцять років такі кепі з’являються й в американських військах. Зокрема, виділяють таке ім’я як Брінтон Маккелан. Цей генерал був популяризатором кепі у військових колах. Козирок – це основний елемент, що перейняли сучасні бейсболки від французьких кепі.

 

Але на цьому розвиток не закінчується. Першими шапками з козирками, максимально схожими на сучасні бейсболки, були головні убори команди з Брукліна Brooklyn Excelsiors ще у середині дев’ятнадцятого століття. Проте історію змінює компанія New Era. У 1954 році було представлено кепку з козирком 59Fifty. Саме відтоді вона стає стандартом бейсбольної форми американських спортсменів. Тоді ж було помічено ще одне явище, що сьогодні набуло неймовірного поширення серед любителів головних уборів – логотип. Кепки з принтами на замовлення – це один із найпопулярніших запитів сьогодні. Вдягати просто бейсболку вже нецікаво, потрібно щось більш оригінальне.

Існують певні розмежування у світі кепок. Ось основні види головних уборів.

 

П’ятипанельна кепка складається з п’яти частин, що зшиті разом до однієї частини (передня, дві з боків, дві – зверху). Саме такі кепки найчастіше прикрашають передню панель якимось логотипами, принтами, кепка з принтом – це твій стиль, який ти обираєш власноруч. Часто зустрічаються кепки, що відрізняються кольором прямого козирка від кольорі панелей (або навіть тканиною). Як правило носять їх як елемент іміджу, або від сонця.

 

Бейсболка представляє собою шість пелюсток, що зшиті зверху за допомогою спеціальної кнопки. Бейсболки, як правило, носять із зігнутим козирком. Прийнято носити спортсменам, однак своєю універсальністю набули широкої популярності на будь-який випадок життя. Велосипедна кепка нагадує чимось бейсбольну кепку. Виготовляється по такому ж принципу, проте має значно коротшу довжину козирка. Це дозволяє не обмежувати огляд велосипедисту. Тракер або кепка далекобійників. Схожа на бейсболку, проте задня панель, як правило, виготовляється з пластикової сітки, що має застібку для регулювання розміру. Військова кепка і сьогодні не втратила своєї актуальності. Має чотири панелі, та більш квадратну форму. Вона не має застібок і підбирається відповідно до таблиці розмірів. Також слід відзначити такий головний убір як біні (шапка з козирком). Дуже зручно у прохолодну погоду.

 

Тож усі ці головні убори мають свою історію, вони сьогодні у тій чи іншій мірі мають свою популярність, в залежності від статусу та розташування того, хто її носить. Кепка з принтом – це завжди цікава й свіжа ідея. Обирай свій принт на свою кепку!

 

 

 

Немає відгуків

Додати відгук
* - поля, обов'язкові для заповнення
*:
:
*:
*:
Введіть код на картинці
   

Сподобався наш магазин? Розкажи друзям

© 2010-2024 Модна Майка. Всі права захищено.